Voit lukea helmikuun Mikrobitin myös tästä linkistä.

Miltä kuulostaisi kannettava, jonka käyttöönottoon kuluu kymmenen minuuttia eikä ohjelmia tarvitse asentaa? Tuollainen laite on Chromebook. Helppous ja pilvi­ohjelmat soveltuvat perus­käyttäjälle hyvin. Ykkösvertailussamme on eri hintaluokkien Chromebook-kannettavat. Nämä ovat erittäin mielenkiintoisia vaihtoehtoja Windows-kannettavalle.

Huippuluokan peli­elämyksistä ei tarvitse maksaa enää maltaita. Näytönohjainvertailuissamme on useimmiten ollut jopa yli tuhannen euron hintaisia huippunäytönohjaimia. Nyt testissämme on keskiluokan kovimmat näytönohjaimet, jotka tyydyttävät pelaajan tarpeet lähes täydellisesti. Nämä ovat hintatietoisen ostajan valinnat! Mukana: Asus Phoenix GTX1660S-O6G, Gigabyte GeForce GTX 1660 Super Gaming OC, Gigabyte Radeon 5600 XT Gaming OC ja MSI GeForce GTX 1660 Super Gaming X.

Älypuhelimien kameroiden megapikselikilpailu käy kuumana. 48 megapikselin kamerat alkavat olla peruskauraa ja Xiaomi täräytti nyt markkinoille puhelimen, jossa on 108 megapikselin kamera. Testissämme nyt Xiaomi Mi Note 10 ja ZTE Nubia Z20.

Apple julkaisi parhaimmasta puhelimestaan uuden version. Testimme perusteella kompakti iPhone 11 Pro on hyvä ja monipuolinen puhelin.

HMD on äkännyt oivan markkinaraon: perustoimintoja sisältävien Nokia-klassikkopuhelinten uudelleenlämmittämisen nostalgian nälkäisille, kokeilimme Nokia 2720 Flip -luuria.

Insta360 Go on lifestyle-videokamera, joka sopii arjen ja ideoiden taltiointiin bloggareille. Roku Ultra on 4k-tarkkuuden videotoistin, jolla avautuu hulvaton määrä sisältöjä.

Jabra Elite 75t -langattomien kuulokkeiden vahvuudet ovat erinomaisessa käytettävyydessä ja ergonomiassa. Kokeilussa myös langattomat Amazon Echo Buds -kuulokkeet, jotka on varustettu Alexa-tekoälyllä.

Linux Mint 19.3 on ammattilaisen käyttöjärjestelmä viimeistä piirtoa myöten ja se on paljon tuoreinta Ubuntua edellä. Onko kyseessä vuoden 2020 paras distro?

Muistatko modeemin vinkunan kun yhteys BBS-purkkiin muodostui? Silloinhan keskustelutkin olivat parempia kuin nykyiset somehöpinät? Tutkijat ovat tonkineet vanhojen keskustelupalstojen aarrearkkuja. Lue mielenkiintoinen ilmiöjuttumme!

Tee-se-itse -kotiautomaatiosarjan kolmannessa osassa tallennamme kodin antureilta saapuvat mittaukset InfluxDB-tietokantaan ja visualisoimme ne Grafanassa. Lopuksi nikkaroimme vanhasta näytönromusta ja perintötaulusta taikapeilin, jolla graafeja kelpaa esitellä. Näillä ohjeilla voit rakentaa kotiisi erittäin moni­puolisia älykkäitä toimintoja. Laitteet toimivat yhtenä avoimena kokonaisuutena, ei valmistajakohtaisina suljettuina ratkaisuina. Kannattaa lukea jutun kaikki osat!

Vihdoinkin! Android 10 tuo Android Auton myös Suomeen. Opastamme miten käyttöönotto tehdään.

Etkö halua Chromea, Firefoxia tai Safaria? Softavertailussamme on vaihtoehtoselaimet: Brave, Opera, Qutebrowser, Tor Browser, Vivaldi ja W3m.

Retrossa kirjoitamme, kuinka Nokia vuonna 2003 uskoi, että mobiilipelaamisen aika oli koittanut. Muistatko tämän floppi-Nokian?

Tilaajat pääsevät lukemaan näköislehden heti osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/lehti. Lehden jutut löydät erillisinä verkkoartikkeleina samasta paikasta.

Tilaajien kannattaa huomata, että olemme tuoneet verkkoon myös retrolehtiä tähän mennessä vuosilta 1984-1992. Pääset lukemaan uusimmat vanhat retrolehdet osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/retrobitti.

Muista tutustua myös Mikrobitin keskustelualueeseen. Pyrimme löytämään vastauksia lukijoiden lähettämiin kysymyksiin, ja mielenkiintoisimmat saattavat löytää tiensä jopa lehteen.

P.S. Mistä haluaisit lukea jatkossa? Onko sinulla kehitysehdotuksia tai juttuvinkkejä? Lähetä meille palautetta foorumilla, palautelomakkeen avulla Mikrobitin sivuilla tai Facebookissa.