Helsingin medialukiossa kokeillaan Elisan 5g-ratkaisua, jonka avulla opiskelijat voivat tutustua lukion ulkopuolella oleviin kohteisiin myös luokkahuoneesta käsin. Pilotti alkaa lokakuussa. Siinä yhdistetään 5g-yhteyttä ja huipputarkkaa 360-asteista kuvaa.

Elisa kertoo tiedotteessaan, että opiskelijat seuraavat pilotin puitteissa tapahtuvaa opetusta luokassa olevalta isolta näytöltä, jonka 8k-tasoinen kuvanlaatu on 36 kertaa tarkempi kuin esimerkiksi normaaleissa videoneuvotteluissa.

”Opetustilanteita tapahtuu myös lukion ulkopuolella, johon voi esimerkiksi vallitsevan koronatilanteen vuoksi olla mahdotonta mennä isolla porukalla. Näihin tilanteisiin uusi teknologia ja uudet ratkaisut tarjoavat mahdollisuuksia. Helsingin kaupungin tavoitteena on olla edelläkävijä teknologian hyödyntämisessä mahdollisimman laaja-alaisesti. Tämän vuoksi kokeilemme rohkeasti erilaisia tapoja tehdä asioita”, Helsingin kaupungin tietohallintopäällikkö Soili Haapala sanoo tiedotteessa.

Pilotissa pyritään löytämään pedagogisia hyödyntämismahdollisuuksia uudelle teknologialle. Kokeilu toteutetaan osana Helsingin kaupungin kokeilualustatoimintaa ja 6Aika: Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt -hanketta.