Koronan hoitoon tarkoitetut hengityskoneet ovat olleet yksi viimekuukausien kuumimpia puheenaiheita teknologian alalla. Viime viikolla Nvidian johtava tutkija Bill Dally julkaisi oman näkemyksensä hengityskoneesta, kirjoittaa Engadget.

Avoimeen lähdekoodiin perustuva kone on tehty edulliseksi ja helposti koottavaksi. Dally kertoo suunnittelutyön vieneen vain muutaman viikon. Laite perustuu kahteen valmiiksi saatavilla olleeseen komponenttiin: solenoidipumppuun ja mikrokontrolleriin.

Dally kertoo videolla halunneensa tehdä yksinkertaisimman mahdollisen hengityskoneen, joka vastaa koronan hoitovaatimuksia.

Tuotantokulut jäivät 400 dollariin, mutta massatuotannossa kustannukset voisivat laskea alle 300 dollariin. Mikäli käytetään avointa lähdekoodia ja 3d-tulostettuja osia, hinta voisi laskea jopa alle 100 dollarin. Tyypillisesti hengityskoneet maksavat yli 20 000 dollaria.

Kojetta on testattu keuhkosimulaattorilla ja Dally kertoo työstävänsä seuraavaksi Yhdysvaltain terveysjärjestö FDA:lta vaadittavaa lupaa, joka sallisi laitteen käytön hätätilassa. Kyseessä on samanlainen lupa, jonka Nasa sai hiljattain omalle hengityskoneelleen. Tämän jälkeen on edessä kenties suurin haaste eli tuotannon käynnistäminen.