Legendaarinen pelikehittäjä Hideo Kojima haluaisi tehdä pelin suomalaisesta Sisu-elokuvasta. Japanilainen Kojima tunnetaan muun muassa Metal Gear Solid -pelisarjasta sekä tuoreemmasta Death Standing -pelistä.

"Tämä ei ole pelkästään sotaelokuva. Se on hullu taistelu kauhistuttavien miesten välillä”, Kojima kertoo viestipalvelu X:ssä (entinen Twitter).

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Haluan tehdä pelin tästä Sisusta”, Kojima toteaa.

Sisu on Jalmari Helanderin ohjaama ja käsikirjoittama toimintaelokuva, joka julkaistiin tänä vuonna. Toiseen maailmansotaan sijoittuva elokuva kertoo kullankaivaja Aatami Korvesta, joka pakenee natseilta suomen Lapissa.

Kojima on tuttu myös Helanderille. Kehut ovat Helanderin mukaan mukavaa kuultavaa.

"Onhan tuota Metal Gear Solidia tullut joskus pelattua. Kyllähän tällaisen ukkelin kehut tuntuvat tosi hyvältä”, Helander kertoi Iltalehdelle.

Yhteistyö mahdollista

Sisun tuottaja Petri Jokirannan mukaan yhteydenottoja peli-ideasta on ollut useita. Kojiman idea oli uusi tieto heille.

"Yleensä nämä ajatukset ovat kaatuneet siihen, ettei kenelläkään tarpeeksi intoa toteutukseen tai resursseja lähteä markkinoimaan peliä”, Jokiranta toteaa.

Yhteydenottoa ei kuitenkaan ole vielä ollut Kojiman suunnalta Sisun tuotantoyhtiöön. Sisun levitysoikeudet on myyty Sonylle, jonka kanssa Kojimalla on tiivistä yhteistyötä. Pelin tekemiseen liittyvistä toissijaisista oikeuksista kuitenkin päättää tuotantoyhtiö.

"On mahdollista, että siellä on käyty jotain dialogia joka tulee meidän tietoon jossain vaiheessa. Eräs toinenkin Sonyn kanssa yhteistyötä tekevä on ollut asiasta kiinnostunut”, Jokiranta kertoo.

Lopulliseen pelin toteutukseen vaaditaan kuitenkin Jokirannan mukaan tarpeeksi hyvä konsepti, jonka lisäksi tarvitaan tarpeeksi markkinointiresursseja.

"Oleellista on se, että kuka taho sitä lähtee toteuttamaan."