Mikäli käytössäsi on Windows 11:n kanssa yhteensopiva laite, voit päivittää käyttöjärjestelmäsi uuteen versioon vaikka heti. Homma vaatii kuitenkin hieman vaivannäköä, sillä laite tulee ensin palauttaa tehdasasetuksille tai vaihtoehtoisesti tehdä puhdas Windows 10 -asennus.

Microsoft tarjoaa Windows 11:tä vaihtoehtona Windows 10:lle osana oobe-käyttökokemusta eli suoraan paketista (out of box experience). Käytännössä prosessi on suunniteltu uusia Windows 10:llä varustettuina myytäviä laitteita varten.

Windows 10:n käyttöönoton yhteydessä käyttäjälle esitetään ruutu, jossa tämä voi vaihtoehtoisesti valita Windows 11:n, Windows Latest kirjoittaa. Käytössä täytyy olla vähintään Windows 10:n versio 2004, 20H2 tai 21H1. Käytössä olevan version voi tarkistaa komennolla winver.

Aivan suoriltaan päivittäminen Windows 11:een ei kuitenkaan onnistu, vaan ensin on ladattava päivitys, jonka tunniste on KB5005716. Päivitys ladataan käyttöönoton yhteydessä, eikä se ole erikseen saatavilla Microsoftin päivityskatalogin kautta.

Toinen vaihtoehto kiilata Windows 11 -päivitysjonossa on ladata käyttöjärjestelmän levykuvatiedosto suoraan Microsoftilta.