Virtuaalista Linux-palvelinta voi käyttää tavallisen palvelimen tapaan alustana omien palveluiden pyörittämiseen. Virtuaalipalvelimia voi pystyttää joustavasti ja nopeasti eri kokoisina omien tarpeiden mukaan.

Bitin testissä olivat mukana A2Hosting, DigitalOcean, Hetzner, Hostinger, Lightsail ja Vultr.

Lue virtuaalipalvelinten testi.

Vertailussa kävi ilmi, että parhaista palveluista ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi. Palveluntarjoajien välillä löytyi myös eroja siinä, mihin käyttötarkoitukseen ne sopivat parhaiten.

LUE MYÖS

Esimerkiksi kohtuullisen vähän liikennettä keräävän Wordpress-sivuston pyörittämiseen ei tarvita paljon suorituskykyä, jolloin jaettu laskentakapasiteetti riittää. Jos palvelimella aikoo tehdä paljon massamuistia kuormittavaa, kuten pyörittää mediapalvelinta, kannattaa valita vaihtoehto, joka tarjoaa nvme ssd -levyä tallennustilaksi.

Pelipalvelimelle taas verkkoyhteyden pieni viive on tärkeää ja siihen usein vaikuttaa palvelimen välimatka käyttäjiin.

Hyvästä palvelimesta ei tarvitse maksaa paljoa. Esimerkiksi Vultr, Hetzner ja DigitalOcean maksavat kaikki alle kymmenen euroa kuukaudessa, Hetzner jopa alle viisi.

Heinäkuun Mikrobitti on ulkona! Hae omasi kaupasta tai postilaatikosta. Uuden lehden voi tietenkin lukea myös digiversiona vaikka heti Bitin sivuilta tai sovelluksesta. Lue digitaalinen Mikrobitti-lehti tästä linkistä.