Hongkongilaisen tukkumyyjän listausten mukaan Nvidia maksaisi gddr6-muistipiireistä jopa 70 prosenttia enemmän kuin mitä yhtiö joutui pulittamaan gddr5-muistista.

Saksalaisen 3DCenter-sivuston saamien tietojen mukaan 2000 kappaleen erissä tilattavat 14Gbps:n gddr6-muistipiirit kustantaisivat Nvidialle 11,69 dollaria per gigatavu. Vastaavasti 8Gbps:n gddr5-muistimoduulit maksavat vain 6,84 dollaria gigatavulta.

Tällä tavoin laskettuna 75 prosentin nopeuslisäys toisi 70 prosenttia lisää hintaa, Techspot kirjoittaa. Samalla se myös selittäisi sen, miksi uuden sukupolven GeForcet eivät tarjoa enemmän näyttömuistia kuin edeltäjänsä, julkaisu huomauttaa.

Mikäli hinnat pitävät paikkansa, tarkoittaisi se sitä, että huippumalli GeForce RTX 2080 Ti:n muistipiirit maksaisivat Nvidialle 129 dollaria. RTX 2080:n sekä RTX 2070:n osalta hinnat olisivat hieman maltillisemmat 94 dollaria. Se on kuitenkin 39 dollaria enemmän kuin edellisen sukupolven GTX 1070 Ti;n muistien hinta.

Techspot huomauttaa, että Nvidian on täytynyt olla epätoivoinen maksaessaan tällaisia hintoja muistipiirejä valmistavalle Micronille.

Listausten perusteella yhtiö olisi voinut valita myös noin 7 prosenttia hitaamman mutta 21 prosenttia halvemman 13Gbps:n muistimallin. Mikäli Nvidia olisi päätynyt halvempaan muistiin, olisi RTX-näytönohjainten hinta-tehosuhde saattanut olla paremmin kohdillaan, Techspotilla lasketaan.