Englannissa järjestetty Fortnite Live Festival floppasi täydellisesti ja nyt Epic Games on haastanut järjestäjän oikeuteen. Norwichin lähistöllä viime lauantaina järjestetylle festivaalille saapui noin 2800 vierasta. Innostuneita Fortnite-faneja odotti paikan päällä kuitenkin pitkä sarja surkeita sattumuksia, kirjoittaa Techspot.

Heti alkuun festivaalivieraat joutuivat jonottamaan pääsylippuja tuntien ajan, vaikka liput olisi maksettu jo ennakkoon. Tarjolla tapahtumaan oli 13,80 euron hintaisia pääsylippuja sekä 23 euron hintaisia rannekkeita, joilla oli luvattu rajaton pääsy festivaalin Fortnite-aiheisiin huvituksiin.

Totuus oli kuitenkin karu. Ensimmäiset ennakkolippujen ostajat alkoivat lähteä pettyneinä takaisin kotiin jo noin kello kymmenen aikaan aamulla.

Tapahtuman järjestäjänä toiminut Exciting Events ei ollut varannut festivaalille riittävästi kalustoa, vaikka paikalle odotettiin tuhansia innokkaita lapsia. Festivaaliympäristön kapasiteetti vastasi pikemminkin hyvin varusteltua leikkipuistoa. Paikalla oli kiipeilyseinä, johon mahtui kolme lasta kerrallaan. Mikroautoja ja jousipyssyjä oli neljälle.

Vanhemmat olivat erityisen närkästyneitä ”luolakokemuksena” mainostettuun hökötykseen, joka oli todellisuudessa asuntovaunuun rakennettu liukumäellä varustettu tunneli. Tämäkin huvilaite tosin maksoi ekstraa niille, jotka eivät olleet ostaneet festivaaliranneketta. Pelkän pääsymaksun maksaneille oli tarjolla arkisempia aktiviteetteja muun muassa koripallopelien ja tanssikilpailun muodossa.

Luonnollisesti festivaalilla pääsi myös pelaamaan Fortnitea tarkoitusta varten rakennetulla sisäareenalla, tosin vain lisämaksulla tai rannekkeella. Myös peliareenalle oli tunnin jono. Sama päti rahojen palautustiskille johtaneeseen jonoon. Exciting Eventsin perustaja Shaun Lordin mukaan pitkät jonot johtuivat siitä, että 19-henkisestä järjestäjätiimistä kahdeksan työntekijää ei ilmestynyt paikalle lauantaina.

Exciting Events ei kuitenkaan vastoinkäymisistä lannistunut, vaan on kertonut järjestävänsä tapahtuman uudelleen ensi vuonna, minkä lisäksi suunnitteilla on kaksi uutta festivaalia uusissa paikoissa. Fortniten kehittäjä Epic Games ei kuitenkaan näistä suunnitelmista liiemmin ilahtunut.

Epic Games on sanonut, ettei se ole ollut millään lailla tekemisissä Norwichissa järjestetyn tapahtuman kanssa. Yhtiö on myös nostanut kanteen tapahtumajärjestäjää vastaan Lontoon oikeusistuimessa.