Huawein P Smart -sarja on ollut suomalaisten suosiossa jo tovin. Alkuperäinen P Smart keikkui operaattoreiden myyntilistojen kärjessä pitkään. Tuore P Smart Z erottuu alemman keskiluokan luureista muun muassa etukameraratkaisullaan.

”P Smart 2018 oli julkaisuvuotenaan myydyimpiä puhelinmalleja Suomessa, ja tänä vuonna P Smart 2019 on ollut koko alkuvuoden Suomen suosituimpia älypuhelimia jälleenmyyjien ulosmyyntitilastojen mukaan. P Smart Z tuo innovatiivisen pop-up-kameran Huawein mallistoon, ja puhelin on fiksu hankinta esimerkiksi koululaiselle tai opiskelijalle erinomaisen hinta-laatusuhteen ansiosta”, sanoi Huawein kuluttajaliiketoiminnan markkinointi- ja viestintäjohtaja Elina Takala.

Puhelimen rungosta ylös nousevan etukameran luvataan kestävän 100 000 nousua ja laskua.

Huawei P Smart Z -puhelimessa on 6,59 tuuman full hd+ -kosketusnäyttö 19,5:9-kuvasuhteella, Huawein Kirin 710F -järjestelmäpiiri, 4 000 milliampeeritunnin akku, 16 + 2 megapikselin takakamera, 16 megapikselin etukamera ja Android-käyttöjärjestelmä.

Huawei on ollut viime viikkojen aikana tiuhaan otsikoissa Yhdysvaltain ja Kiinan kauppasodan takia. Huawei joutui Yhdysvaltain kauppaministeriön mustalle listalle, mutta on nyt saanut lievennyksiä kieltoihin. Tämänhetkisten tietojen perusteella yhdysvaltalaisyhtiöt saavat myydä tuotteitaan Huaweille.