Hollywoodin elokuvayhtiöitä edustava MPA (Motion Picture Association) on saanut alkuperäiset Popcorn Time -ohjelmiston kehittäjät luopumaan projektista jo kauan sitten. Avoimen lähdekoodin projekti kuitenkin elää edelleen verkossa lukuisina eri versioina.

Hiljattain MPA vaati Microsoftia poistamaan Popcorn Timen lähdekoodin kehittäjille suunnatusta GitHub-palvelusta. Näin tekijänoikeusloukkauksiin yllyttävä ohjelmisto ei olisi aivan niin räikeästi kaiken kansan tarjolla. MPA:n vaatimuksessa jopa vihjailtiin, että GitHub syyllistyisi tekijänoikeusrikkeisiin jaellessaan Popcorn Timen lähdekoodia, Torrentfreak kertoo. MPA:n tekijänoikeuskirje sai pyörät pyörimään GitHubilla, ja Popcorn Time poistettiin palvelusta.

Taisto ei kuitenkaan päättynyt tähän, vaan Popcorn Timen puolelta esitettiin vastavaatimus. Kehittäjien mukaan ohjelmakoodi itsessään ei millään tavalla loukkaa tekijänoikeuksia. Koodin tekijänoikeudet ovat Popcorn Timen kehittäjillä, eivät suinkaan MPA:lla. Vastavaatimuksen jälkeen Popcorn Time palautettiin GitHubiin. Toistaiseksi MPA ei ole lähtenyt taistelemaan asiasta oikeudessa.