Yhtiö esitteli uutuuttaan Mobile World Congress -tapahtumassa Barcelonassa. Monien pettymykseksi kyseessä on edelleen ammattikäyttöön tarkoitettu tuote, jota on tarkoitus myydä vain yritysasiakkaille. Edes kehittäjäversiota innokkaille harrastajille ei olla tuomassa markkinoille.

Merkittävin muutos ja parannus neljän vuoden takaisiin versioon on huomattavasti leventynyt näkökenttä, joka on onnistuttu puskemaan 52 asteeseen. Koko näkökenttää virtuaaliesineet tai hologrammit eivät vieläkään kykene täyttämään, mutta edistystä on tapahtunut huomattavasti. Käytössä olevan näyttötekniikan tarkkuus on Microsoftin mukaan 2k per silmä, eli 47 pikseliä astetta kohti.

Edelleen kyseessä on itsenäinen laite, joka ei vaadi erillistä pc-tietokonetta tai puhelinta toimiakseen. HoloLens kakkosen sydämenä tykyttää Qualcommin Snapdragon 850 sekä sen ohessa Microsoftin oma toisen sukupolven hpu - holographic processing unit. Yhteyksiä ulkomaailmaan hoitaa wifi, 4g- tai 5g-piiriä ei ole käytössä.

Neljän vuoden aikana laitteen muotoilua on onnistettu virtaviivaistamaan hieman, mutta huomaamattomaksi HoloLensiä ei edelleenkään voi sanoa. Visiirimäinen muotoilu on kuitenkin suureksi avuksi monille, sillä HoloLensin kanssa voi käyttää silmälaseja - toisin kuin esimerkiksi Magic Leapin lasien kanssa. Painoa laseilla on 566 grammaa, 12 grammaa vähemmän kuin alkuperäisversiolla.

Yksi mielenkiintoisimmista uusista ominaisuuksista on katseenseuranta. Käyttäjän silmistä tunnistavaa tekniikkaa voi hyödyntää myös esimerkiksi tekstin vierittämiseen virtuaalisella ruudulla.

Myös käyttömukavuuteen on panostettu aiempaa enemmän, tätä varten Microsoft skannasi yli 600 ihmisen pään 36 kameran järjestelmällä.

Lasien ennakkotilauksia voi laittaa sisään jo nyt, hintaa niillä on nyt noin 3100 euroa. Valmiita laitteita on luvattu toimittaa ”myöhemmin tänä vuonna”.