Sovellukset ovat Remote Assist ja Product Visualize 365, The Verge kertoo. Niistä ensimmäinen julkaistaan Androidille ja jälkimmäinen iOS:lle. Sovellukset eivät ole vielä ladattavissa, vaan niiden pitäisi saapua kevään aikana.

Remote Assist on puhelinversio HoloLensille viime vuonna julkaistusta sovelluksesta, jolla etäkäyttäjä voi tarjota apua paikan päälle ar-tekniikan avulla. Puhelimella voidaan siis osoittaa kohdetta, johon etäkäyttäjä voi vaikka piirtää havainnollistavia merkintöjä, jotka läsnä oleva käyttäjä näkee ruudun läpi katsoessaan. Varsinaisessa HoloLens-versiossa tämä tapahtuu tietysti lasien näkymässä, mikä jättää käyttäjän molemmat kädet vapaaksi, toisin kuin puhelinta käyttäessä.

IOS:lle tulossa oleva Product Visualize on kokonaan uusi työkalu, jolla myyjät voivat esitellä virtuaalisia versioita esimerkiksi suurista laitekokonaisuuksista tai esimerkiksi isoista työkoneista asiakkaille. Verrattuna muihin vastaaviin sovelluksiin, Product Visualizen etuna on sen tiukka integraatio Microsoftin muihin myynnin apuna toimiviin palveluihin ja sovelluksiin.

Product Visualize on tulossa myöhemmin myös HoloLensille, mutta Microsoftin mukaan ominaisuus haluttiin julkaista ensimmäisenä puhelinversiona, sillä valtaosalla myyjistä on jo taskussaan puhelin, kun taas 3000 dollarin hintaiset HoloLens-lasit ovat harvinaisempia.

Puhelinsovellusten julkaisun lisäksi Microsoft on juuri valmistautumassa HoloLensin uuden version julkaisuun. Yhtiön odotetaan paljastavan HoloLensin kakkosversion sunnuntaina 24.2 Barcelonan MWC-messuilla.