Loppuuko puhelimestasi tila yhtenään? Yksi merkittävä syy ongelmalle voi olla WhatsApp, jonka kautta puhelin pakkautuu täyteen kuvia, videoita sekä hassuja gif-tiedostoja.

Tässä kaksi ovelaa vinkkiä siihen, miten sovelluksen käyttämän tallennustilan saa pidettyä aisoissa.

Ensinnäkin käyttäjän on syytä ottaa haltuun sovellukseen saapunut uutuus, joka mahdollistaa ylenpalttisen suurien tiedostojen tarkkailun sekä hävittämisen.

Polussa ”asetukset” -> ”tallennustila ja data” -> ”hallitse tallennustilaa” löytyy kooste tilasyöpöistä videoista ja kuvista. Koosteen alla on myös lista useimmin välitetyistä tiedostoista. Lisäksi sivun ylälaidassa näytetään se, kuinka paljon kertyneet tiedostot ja keskustelut vievät tilaa laitteesta.

Tiedostojen lisäksi kannattaa tarkistaa, kuinka paljon yksittäiset keskustelut vievät tilaa. Esimerkiksi isoihin ryhmiin kertyneet tiedostot voi hävittää tätä kautta helposti.

Toisekseen mene polkuun ”asetukset” -> ”keskustelut” ja ota pois käytöstä ”tallenna kameran rullaan” -vaihtoehto. Tämä asetus on oletusarvoisesti päällä.

Ratkaisu vähentää tallennustilan villiä täyttymistä huomattavasti, sillä näin sovellus ei automaattisesti tallenna kaikkia keskusteluiden kautta kertyneitä kuvia ja videoita puhelimen muistiin.

Samaisen polun kautta käyttäjä voi myös tyhjentää kaikki keskustelut tai poistaa niiden sisällön. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että tärkeät tiedostot on syytä ottaa talteen, mikäli näin radikaaliin temppuun päättää ryhtyä.