Marraskuussa Xerox lähetti elektroniikkajätti HP:n johtokunnalle kosiokirjeen, jossa Xeroxin toimitusjohtaja John Visentin lupasi ostaa HP:n 33,5 miljardilla dollarilla. HP:lta ei myyntihaluja löytynyt, ei ainakaan tuolla hinnalla.

Xerox on palannut asiaan viimeksi tämän viikon alussa kirjeellä, jossa avattiin ostohankkeen rahoituskuvioita. Tämä ei ole saanut HP:n johdon päätä kääntymään, ZDnet kirjoittaa.

”Kirjeessänne rahoitusjärjestelyistä ei kajota itse avainkysymykseen. Se on, että Xeroxin ostotarjous on merkittävästi HP:n arvoa alempi. Näin ollen se ei tarjoa pohjaa keskusteluille”, HP tyrmää vastauskirjeessään.

Itse kaupalle HP:n johtokunta ei näytä aivan ehdottomasti punaista valoa, mutta pitää tarjottua hintaa riittämättömänä. Lisäksi HP epäilee, onko Xeroxilla ylipäänsä muskeleita kaupan toteuttamiseen, sillä ostettava on kolme kertaa ostajaa suurempi yhtiö. Tätä huolta Xerox pyrki hälventämään avaamalla rahoituskuvioitaan.

Xeroxin tarjous koostuu sekä silkasta rahasta että yhtiön omista osakkeista. Sen arvoksi laskettiin 33 miljardia dollaria. HP:n johtokunnan mielestä tämä ei riitä, vaikka ZDnet kertoo HP:n pörssiarvon olevan tuntuvasti alempi, 27 miljardia.

Xerox on yrittänyt vauhdittaa ostohankettaan houkuttelemalla suoraan HP:n osakkeenomistajia sen taakse, kun johtokunta on osoittautunut taipumattomaksi.