Yhdysvallat on yrittänyt houkutella ja jopa painostaa liittolaisiaan omalle Huawei-linjalleen. Kiinalaisvalmistajan teknologian ja laitteiden käytön katsotaan muodostavan turvariskin, eikä USA korkean tason puheiden mukaan halua jakaa luottamuksellisia tietoja maiden kanssa, jotka käyttävät Huaweita verkoissaan.

Tilanne on kärjistymässä nyt ajankohtaisten 5g-verkkojen vuoksi. Huawein teknologian käyttö houkuttaa USA:n varoituksista ja painostuksesta huolimatta. Euroopan maat julkaisivat äskettäin yhteisen kannanoton 5g:n turvariskeistä, mutta amerikkalaisten todennäköiseksi pettymykseksi ei osoittanut sormella mihinkään suuntaan.

Nyt Huawei sai lisää hyviä uutisia. BBC kertoo, että Saksa ei aio kieltää Huaweilta osallistumista maan 5g-verkkojen rakentamiseen. Se sanoo haluavansa luoda tasapuolisen pelikentän kaikille toimittajille.

Huawei on ylistänyt Saksan kantaa ”faktoihin ja standardeihin perustuvaksi lähestymistavaksi”. Kokonaan toisenlainen ääni oli kellossa, kun yhtiö kovisteli virolaisia näiden nuivasta suhtautumisesta.

”Kyberturvan politisoiminen vain estää teknologista kehitystä ja yhteiskunnallista edistystä ilman, että se ratkaisisi yhtään turvallisuushaastetta, joita kaikilla mailla on”, Huawei julistaa.

Saksan myönteiseen kantaan todennäköisesti vaikuttaa se, että kaikki maan operaattorit käyttävät jo Huawein teknologiaa. Lisäksi ne ovat varoittaneet, että Huawein torjuminen 5g-urakoinnista merkitsisi miljardien ylimääräistä kustannusta.