Lukujen valossa Huawein puhelinbisnes voi vuonna 2019 kuitenkin vallan hyvin, haasteista huolimatta. Kotimaan markkinoilla kävi kauppa, ja vanhoissa puhelinmalleissa pystyttiin jatkamaan Googlen palveluiden tarjoamista Yhdysvaltojen rajoitteista huolimatta.

Vuodesta 2020 on hyvin todennäköisesti luvassa vieläkin haastavampi kuin edellisestä, kirjoittaa Android Authority.

Huawein perustaja ja toimitusjohtaja Ren Zhengfei odottaa Yhdysvaltojen kampittavan Huaweita vuonna 2020 entistäkin aggressiivisemmin.

”Yhdysvallat saattaa nostaa Huawein vastaisen kampanjansa tänä vuonna uudelle tasolle. Epäilen kuitenkin, ettei tämä vaikuta merkittävästi Huawein liiketiomintaan”, Ren totesi World Economic Forum -tapahtumassa.

”Viime vuoden tapahtumien ansiosta olemme entistä kokeneempia ja vahvempia. Mielestäni olemme nyt itsevarmempia sen suhteen, että kestämme myös tulevat hyökkäykset.”

Huawein suurimpana päänvaivana kuluttajalaitteiden suhteen ovat ohjelmistot, erityisesti Googlen tarjoamat palvelut. Esimerkiksi Huawei Mate 30 -sarjasta Google-palvelut puuttuvat, ja samoin tullee olemaan P40-lippulaivamallin kohdalla.

Android Authority ennustaa Huawein kansainvälisen puhelinliiketoiminnan taantuvan vuonna 2020, mikäli Google-ongelmaa ei saada ratkaisuksi.

Huaweilla on kyllä tarjota omia vaihtoehtojaan Googlen palveluiden tilalle, mutta eri asia on se, tyytyvätkö kuluttajat niihin.