Huawein oman käyttöjärjestelmän nimi on HarmonyOS, joka paljastui jo aiemmin yhtiön tavaramerkkihakemuksesta. Uuden käyttöjärjestelmän kerrotaan olevan joustava, ja se voisi toimia muun muassa puhelimissa, tietokoneissa, älykelloissa, televisioissa ja autoissa. Huawei on kertonut käyttöjärjestelmän soveltuvan erilaisiin IoT-laitteisiin.

HarmonyOS perustuu avoimeen lähdekoodiin – samaan tapaan kuin Googlen Android. Käyttöjärjestelmän kerrotaan tukevan nykyisiä Android-sovelluksia, uutisoi The Next Web. Ensimmäisenä HarmonyOS suuntaa älytelevisioon, ja ensi vuonna se nähdään tietokoneissa sekä puettavissa älylaitteissa.

Huawei on sanonut, että se käyttää puhelimissaan Androidia, mutta siirtyy omaan käyttöjärjestelmään, jos Androidin käyttö estyy. Huhujen mukaan Huawei saattaa kuitenkin tuoda HarmonyOS-puhelimen myyntiin Kiinassa myöhemmin tänä vuonna. Huawei pystyisi vaihtamaan Androidista omaan käyttöjärjestelmään parissa päivässä, XDA-Developers kertoo.

Uuden käyttöjärjestelmän kehitystyö alkoi kaksi vuotta sitten. Jo sitä ennen Huawei on työstänyt omia käyttöjärjestelmiään, mutta HarmonyOS:n mikrokernelin ensimmäinen versio kehitettiin pari vuotta sitten.