Kiinalaiselle Huaweille asetettu kielto käyttää Googlen sovelluksia puhelimissaan on ollut valtava takaisku. Vaikka valmistajan luurit ovat olleet sinänsä päteviä, ei Google-tuen puuttumista voi paikata oikein millään. Kiusallinen tilanne on pakottanut yrityksen luovaksi.

Android Central kirjoittaa, että Huawei aikoo julkaista uuden ja hieman päivitetyn version P30 Pro -puhelimestaan, joka kantaisi New Edition -lisänimeä. Uusi P30 Pro itsessään olisi vain designiltaan hienohiottu versio alkuperäisestä P30 Prosta, jossa Google-sovellukset vielä toimivat.

Alkuvuodesta julkaistiin myös uusi versio P30 Litestä, johon oli lisätty muistia ja tallennustilaa. Viime vuoden loppupuolella Huawei julkaisi yhden ”uuden” version P30 Prosta.

Kyseessä on eittämättä epätoivoinen peliliike pysyä leivänsyrjässä kiinni, sillä ennen pitkää myös vuoden vanhan P30 Pron tekniikka vanhenee siinä määrin, ettei sen myynnillä taota voittoja. Uusien versioiden julkaiseminen pitää kuitenkin yhtiön puhelinmyyntiä elossa niin kauan kuin Google-tuesta on mahdollista hyötyä. Toiveissa varmasti olisi, että Google-bännit peruttaisiin ja Huawei saisi jatkaa vanhaan malliin.

Huawein saksalaisen kotisivun mukaan uusi P30 Pro -versio on määrä julkaista 15. toukokuuta, joskin julkaisussa voi olla maakohtaisia eroja.