Donald Trumpin presidenttikaudellaan aloittaman Yhdysvaltain ja Kiinan välisen kauppasodan suurin kärsijä lienee ollut Huawei. Siihen kohdistettuja boikottitoimia tosin on perusteltu turvallisuusseikoilla. Yhtiö on menettänyt roppakaupalla vanhoja ja uusia verkkopuolen asiakkaita. Puhelinbisnes taas on ottanut iskua etenkin siitä, ettei uusiin Huawei-puhelimiin saatu enää Googlen sovelluksia.

Muun muassa BBC kirjoittaa Huawein viime vuoden talouslukujen julkistuksesta. Kaikkinensa yhtiö tuotti vielä voittoa, mutta boikotit purivat.

”Ne aiheuttivat meille paljon vahinkoa. Elämä ei ole ollut helppoa meille”, Huawein hallituksen puheenjohtaja Ken Hu sanoi.

Reuters kirjoittaa, että Huawein kuluttajatuotteista eli lähinnä matkapuhelinmyynnistä kokoama voitto kasvoi 3,2 prosenttia edellisvuodesta. Verkkoliiketoiminnan tulos sen sijaan pysyi lähes ennallaan. Ulkomailta saatu liikevaihto kutistui merkittävästi, mutta Kiinan markkinoilla yhtiö pärjäsi kuitenkin vielä paremmin kuin ennen.

Huawein Suomen-yksikön lähettämä tiedote pursuu silti optimismia. Se kertoo kasvaneensa vahvasti uusissa tuotekategorioissa.

”Lähitulevaisuuden tavoitteenamme on nousta kolmen parhaan joukkoon markkinaosuudessa mitattuna niin kannettavien tietokoneiden kuin puettavien älylaitteidenkin osalta. Minulla on hyvin vahva luotto onnistumiseemme”, viime kesänä Huawein maajohtajana aloittanut Ivan Lv sanoo tiedotteessa.

Yhtiö pyrkii vauhdittamaan Suomessa myös audiolaitteiden myyntiä kuluvana vuonna. Sekä niihin että kannettavien tietokoneiden joukkoon luvataan runsaasti tuoteuutuuksia, joita lanseerataan pitkin vuotta.