Huawei tuo Suomessa myyntiin Mate 30 Pro -puhelimen 4g-version. Puhelin käyttää Androidin avointa versiota eikä siinä ole Googlen palveluita. Käyttöliittymä on tuttu EMUI. Google Play -sovelluskaupan sijasta käytössä on suppeamman tarjonnan AppGallery.

Mate 30 Pron suositushinta on 999 euroa. Se tulee saataville 256 gigatavun tallennustilalla ja Space Silver -värissä. Myynti aloitetaan Huawein omassa Experience Storessa ja Helsingin Stockmannin Power-myymälässä. Mate 30 Pron kanssa toimitetaan Freebuds 3 -kuulokkeet.

”Huawei on lanseerannut 31.1.2020 teknologiainnovaatioista ja älylaitteista kiinnostuneille kuluttajille Huawei Experience (Suomi) -yhteisön Facebookissa. Sen jäsenet saavat ensimmäisenä Suomessa rekisteröitymislinkin Mate 30 Pro -sivustolle. Sivustolla rekisteröityneet kuluttajat saavat koodin, jota vastaan he voivat ostaa Mate 30 Pro -älypuhelimen Huawei Experience Store -myymälästä tai Power Stockmann -myymälästä”, Huawei kertoo tiedotteessaan.

Huawei Mate 30 Prossa on 6,53 tuuman oled-näyttö, jonka tarkkuus on 2400 x 1176. Kuvasuhde on hieman eksoottisempi 18,4:9. Sisuksissa sykkii Kirin 990 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on kahdeksan gigatavua ram-muistia. Laitteen takapuolella on 40 megapikselin laajakulmakamera, 40 megapikselin ultralaajakulmakamera, 8 megapikselin kolminkertaisen zoomin tarjoava kamera ja 3D ToF -kamera.