Wi-fi-verkkoyhteyden standardeja kehittävä ja laitteita sertifioiva Wi-Fi Alliance sekä muistikorttistandardeja kehittävä SD Association rajoittavat yhteistyötä Huawein kanssa.

Wi-Fi Alliancen yhteistyön heikkeneminen ei lyhyellä tähtäimellä tarkoita välttämättä paljoakaan, mutta pitkällä tähtäimellä se voi olla todella haitallista. Yhteistyön puuttuminen heikentää varmasti tulevia Huawein laitteita, sillä Huawei ei voi enää vaikuttaa standardien kehitykseen.

”Wi-Fi Alliance on väliaikaisesti rajoittanut Huawei Technologiesin osallistumista järjestön toimintaan”, Wi-Fi Alliancelta kommentoitiin. Asiasta uutisoi AndroidAuthority.

Vaikka SD Association rajoittaa myös yhteistyötä, ei sillä ole vaikutusta nykyisiin laitteisiin. Tulevaisuudessa kuitenkin microsd- ja sd-kortit ovat Huawein laitteiden ulottumattomissa, ellei rajoituksia poisteta, uutisoi 9to5Google.

Tällä hetkellä monissa edullisemmissa Huawein puhelimissa on microsd-muistikorttipaikka, mutta se käyttää tuoreimmissa huippumalleissaan omia Nano memory -muistikortteja.

Google on myös poistanut Huawein laitteet yrityskäyttöön suositeltujen laitteiden listalta.