Kiinalainen Huawei onnistui tekemään ennätystuloksen, vaikka moni asia oli sitä vastaan.

Android Authority kirjoittaa, että Huawein Mate 30 -sarjan puhelimet olisivat todennäköisesti olleet vahvoilla erilaisissa ”vuoden puhelin” -äänestyksissä, jos asiat olisivat sujuneet toisin. Syksyllä julkaistut puhelimet olivat ensimmäiset, joihin USA:n määräämää boikotti puri. Niissä ei ole Googlen palveluita ja sovelluksia, jotka ovat itsestään selviä kilpailevissa Android-puhelimissa.

Tästä huolimatta kiinalaisen teknologiasivuston Sina Mobilen mukaan Huawei on onnistunut toimittamaan 12 miljoonaa Mate 30 -sarjalaista. Marraskuun lopussa valmistaja puhui 7 miljoonasta myydystä puhelimesta, joten tämän hetken tietojen mukaan niitä olisi mennyt joulukuussa vielä 5 miljoonaa kappaletta.

Android Authority ihmettelee, mihin nuo 12 miljoonaa puhelinta on saatu menemään. Vastaus lienee Kiina, koska juuri muualle niitä ei ole edes yritetty tarjota. Samalla todetaan, että olisi mielenkiintoista tietää, minkä verran Mate 30 -sarjaa on onnistuttu myymään Kiinan ulkopuolella. Kiinalaisia Google-palvelujen puute ei ehkä niinkään kiusaa, muita kyllä.

Kannattaa muistaa, että toimitetut puhelimet eivät vielä ole välttämättä myytyjä.

On erittäin todennäköistä, että myös seuraavaksi luvatut P40-sarjan puhelimet jäävät ilman Googlen sovelluksia, joten niitäkin Huawei joutuu kauppaamaan etupäässä maanmiehilleen. Haaveet Samsungin kepittämisestä yhtiössä voidaan todennäköisesti unohtaa, ja puhelinmarkkinoiden kakkostilasta kiinni pitämisessäkin voi olla kova työ.