Fox Business kertoo, että Yhdysvaltain kauppakieltojen alla horjuva Huawei ei usko pakotteiden hellittävän. Tästä huolimatta Huawein perustaja Ren Zhengfei on vuorenvarma siitä, että yhtiö selviää koettelemuksista.

Osoituksena voimastaan Huawei on julkaissut uuden, peli- ja elokuvakäyttöön erityisen hyvin soveltuvan Huawei Mate X2 -luksuspuhelimen.

GSM Arenan mukaan X2 on taittuvanäyttöinen puhelin, jossa on hulppea 8” eli reilut 20 cm halkaisijaltaan oleva, 2480 x 2200 pikselin tarkkuuteen kykenevä näyttö. Kun puhelin on taitettu kiinni, sen ulkopinnassa oleva 6,5” näyttö aktivoituu.

Molemmat näytöt ovat oled-tekniikkaa, ja ne tukevat 90 Hz virkistystaajuutta.

Luksuspuhelimesta löytyy Leican kanssa yhteistyössä tehty neljän kameran patteristo. Pääkamera on 50 Mp räpsytin 1/1,28” RYYB-sensorilla ja f/1.9 aukolla. X2:sta löytyy myös 10-kertaiseen suurennokseen kykenevä periskooppilinssi f/4.4 apertuurilla sekä kolminkertaiseen optiseen suurennokseen pystyvä f/2.4 12 Mp kamera.

Huawein mukaan myös äänentoistoa on tehostettu nimenomaan viihdekäyttöä varten. Tehoissakin luvataan piisaavan, sillä X2 pakkaa sisälleen Huawein lippulaivasuorittimen, 5 nm väylillä rullaavan, neliytimisen Kirin 9000 -mörssärin.

Puhelimessa on 8 Gt keskusmuistia sekä 256 tai 512 Gt tallennustilaa.

Kaikilla herkuilla tuleva Huawei Mate X2 ei ole mitenkään halpa laite, sillä sen pohjahinta on noin 2300 euroa.

Mikäli hinta ei hirvitä, edessä on toinenkin este: Huawei Mate X2 saapuu vain Kiinan markkinoille.