Huawei on kehittänyt omaa käyttöjärjestelmää jo vuosia. Yhdysvaltain ja Kiinan kauppasota on pakottanut Huawein miettimään vaihtoehtoja Androidille ja Windowsille, mutta tällä hetkellä Android on pysymässä yhtiön puhelimissa.

Huawei-pomo Catherine Chen kommentoi yhtiön omaa käyttöjärjestelmää, raportoi kiinalainen Xinhua. Asiasta uutisoi muun muassa The Verge.

”Hongmeng-käyttöjärjestelmää ei ole suunniteltu puhelimiin”, Chen kommentoi. Hänen mukaansa se on suunniteltu teollisuuden käyttöön, ja sitä on kehitetty pitkään ennen kuin keskustelut Androidin korvaajasta alkoivat.

Chenin mukaan Hongmeng sisältää satojatuhansia koodinpätkiä, kun älypuhelinkäyttöjärjestelmä sisältää niitä miljoonia. Tämä tekee Hongmengistä Chenin mukaan turvallisen.

Aiemmin Huawein hallituksen puheenjohtaja Liang Hua sanoi, että Huawei ei ole vielä päättänyt, kehittääkö se Hongmengistä käyttöjärjestelmää, joka sopii älypuhelimiin.

Hongmeng tunnetaan monilla eri nimillä. Hiljattain Huawei anoi tavaramerkkiä Harmony-nimelle Euroopan teollisoikeuksien virastolta.