Richard Yun mukaan Huawein sopimus Googlen kanssa on pakotteista huolimatta yhä voimassa, joten HarmonyOS-käyttöjärjestelmällä varustettuja älypuhelimia on luvassa vasta vuoden 2021 alkupuolella.

Yhtiö on kehittänyt HarmonyOS:ää kauan, ja siitä kaavaillaan Androidin syrjäyttäjää. 10. syyskuuta pidettävässä tapahtumassa on luvassa HarmonyOS:n versio 2.0. Se tulee vauhdittamaan älypuhelimien lisäksi lukuisia oheislaitteita, kuten pc-tietokoneita, autotekniikkaa sekä älykelloja, MyFixGuide kirjoittaa.

Huawei on kärsinyt Kiinan ja Yhdysvaltojen välisestä kauppanokittelusta. Presidentti Donald Trump on määrännyt kiinalaisyrityksille ankaria pakotteita. Esimerkiksi Huawein osalta Trumpin pakotteet tarkoittavat sitä, ettei yhtiö voi tehdä yhteistyötä amerikkalaisyritysten kanssa lainkaan.

Huaweille siruja valmistanut TSMC joutuu katkaisemaan pakotteiden seurauksena toimitukset 15. syyskuuta. Huawei on pitkälti omillaan. Yu toteaa, että Yhdysvaltain pakotteista johtuen Huawein Mate 40 -älypuhelimissa käyttämä Kirin-järjestelmäpiiri on samalla jäämässä lajinsa viimeiseksi.