Yhdysvallat on kurittanut Huaweita monin tavoin. Ensin puhuttiin vakoiluvaarasta, johon liittolaisetkin haluttiin saada uskomaan. Lopulta näyttää olevan kyse hyvin pitkälti vain kauppasodankäynnistä, jossa Huawei joutui sijaiskärsijäksi, vaikka USA:n päävastustajana on koko Kiina.

Tähän viittaavat muun muassa presidentti Donald Trumpin puheet viime viikolta: Huawein kanssa ei tehdä bisnestä, paitsi jos ja kun kauppasopimus tehdään.

Huawei ei halua jäädä avuttomana odottamaan, mitä mahdollinen Trumpin ajama diili toisi tullessaan. Ja puheet kuulostavat hurjilta, yhtiö aikoo selvitä kentältä voittajana. Venturebeat kirjoittaa, että Huawein toimitusjohtaja Ren Zhengfei on maalaillut lähivuosien visioita.

Lue myös:

Yksi tärkeistä tavoitteista on vähentää riippuvuutta ulkomaisista kumppaneista. Tähän pyritään muun muassa äsken esiin tuodulla omalla HarmonyOS-käyttöjärjestelmällä. Mutta nyt Ren puhuu ”voittamattomasta rauta-armeijasta”, jonka avulla Huawei selviää vaikeuksista voittajana. Toivoa sopii, että kyse on vain voimakkaasta kielikuvasta.

Samassa yhteydessä toimitusjohtaja sanoo USA:n kärsivän siitä, ettei Huawein 5g-osaamista haluta hyödyntää. Näin siellä ei saada käyttöön kehittyneintä 5g-teknologiaa. Venturebeat huomauttaa, että Huawei on valloittanut 5g-markkinoita enemmänkin edullisuudella kuin ylivertaisella teknologisella osaamisella.

Lähde: Tivi