Phoneradar on kaivanut vuosien ajalta yhdeksän tapausta, joissa Huawei on joko tuomittu tai sitä on syytetty laittomien keinojen käytöstä liiketoimintaansa edistääkseen.

1. Vuonna 2007 viranomaiset pidättivät Motorolalle työskennelleen insinöörin, jolla oli laukussaan kasapäin Motorolan liikesalaisuuksia, 30 000 dollaria käteistä - ja menolippu Pekingiin. Monimutkainen sotku sovittiin oikeussalien ulkopuolella, mutta insinöörille rätkäistiin silti tapauksesta neljän vuoden vankeustuomio.

2. Akhan Semiconductorin perustaja Adam Khan kertoo keksineensä aiempaa huomattavasti kestävämmän lasin, jota voisi hyödyntää matkapuhelinten näyttölasina. Khan lähetti lasista näytteen Huaweille. Keksijän ja Huawein välisen sopimuksen mukaan sitä sai tutkia, mutta vain pintapuolisin kokein rikkomatta sitä. Näin Khan pyrki estämään keksintönsä salaisuuksien paljastumisen. Lasi kuitenkin palautettiin paitsi sovittua myöhemmin, myös rikkinäisenä - muutama palanen oli myös kadonnut matkan varrella. Lopulta FBI:n tarttui asiaan, ja tapausta käsitellään pian oikeudessa. Asiasta kertoo pitkään seikkaperäisessä artikkelissaan Bloomberg.

3. PanOptis halusi lisensoida kosketusnäyttötekniikkaansa Huaweille, ja lähetti asiantuntijaryhmänsä esittelemään tekniikkaa Kiinaan. Sopimusta ei saatu aikaan, mutta yhtiön teknologia löysi silti tiensä Huawein laitteisiin. Viime vuonna oikeus määräsikin Huawein maksettavaksi yli 10 miljoonan dollarin korvaukset PanOptisille.

4. Huawei valmistaa myös aurinkopaneeleita. Niiden tekniikkaa väittää omakseen israelilainen SolarEdge. Yhtiöiden riitaa käsitellään paraikaa oikeudessa.

5. Aivan 2000-luvun alussa verkkotekniikan pitkän linjan valmistaja Cisco syytti Huaweita sen immateriaalioikeuksien rikkomisesta. Syytökset Ciscon reitittimien ohjelmistojen laittomasta käytöstä sovittiin oikeuden ulkopuolella.

6. T-Mobilen tutkimuslaboratoriosta Huawein edustaja marssi puolestaan ulos puhelinten testaamiseen tarkoitettu Tappy-robotti kassissaan. Seuraavana päivänä edustaja palautti robotin pahoitellen ”ikävää vahinkoa”. Sittemmin Huawein edustajilta on kielletty pääsy totaalisesti T-Mobilen laboratorioihin.

7. Kanadalainen Nortel joutui Huawein hyökkäyksen kohteeksi. Yhtiön verkosta varastettiin tekniset salaisuudet, jotka saatiin siten ilmaiseksi käyttöön Huawein laitteissa. Nortel ajautui lopulta konkurssiin.

8. Applen kohdalla ei ole tietoa onnistuneista teknologiaan liittyvistä varkauksista. Applen sopimusvalmistajia kohtaan Huawei on sitä vastoin osoittanut suurta mielenkiintoa. Huawei on esimerkiksi kertonut älykellonsa olevan hyvin samanlainen kuin Apple Watch, ja pyytänyt kellovalmistajalta tarjousta samanlaisesta laitteesta.

9. Vodafone kertoi löytäneensä takaovia Huawein järeistä verkkolaitteista. Takaovien kautta Vodafonen verkot olisi voitu ottaa haltuun etänä. Sittemmin Huawei kertoi korjanneensa aukot, mutta korjatuistakin malleista aukkoja on Vodafonen mukaan löytynyt. Sittemmin operaattori on lopettanut Huawein tarjoamien laitteiden käytön verkossaan kokonaan.