Elektroniikkajätti Huawei esitteli oman HarmonyOS-käyttöjärjestelmänsä 9. elokuuta. Sen huhuttiin silloin tulevan käyttöön jo yhtiön seuraavissa puhelinmalleissa. Nyt Huawei kertoo, miten aikoo hyödyntää omaa käyttöjärjestelmäänsä.

Huawei ilmoitti New Yorkissa pidetyssä tiedotustilaisuudessa keskiviikkona, että yhtiön suunnitelmissa ei ole tuoda omaa käyttöjärjestelmäänsä valmisteilla oleviin puhelinmalleihin, uutisoi muun muassa Cnet.

”Haluamme pitää standardimme ja ekosysteemimme yhtenäisenä”, johtaja Vincent Yang Huaweilta sanoi tiedotustilaisuudessa.

Huawein seuraavassa lippulaivapuhelimessa tulee siis olemaan Android-käyttöjärjestelmä, Yang kertoi. Hän selitti, että Huawein omaa käyttöjärjestelmää tullaan käyttämään vain siinä tapauksessa, jos Yhdysvallat päättävät estää Androidin käytön.

Yhdysvallat puolestaan ilmoitti maanantaina, että Huawein väliaikaista Android-yhteistyölupaa jatketaan jälleen 90 päivällä.

Tällä hetkellä ainoa tuote, joissa HarmonyOS-käyttöjärjestelmää päästään kokeilemaan, on Huawein sisarbrändin Honor-älytelevisio. Yang kuitenkin lisäsi, että yhtiön tänä vuonna julkaistavassa älykellossa saatettaisiin ottaa HarmonyOS-käyttöjärjestelmä käyttöön.

Mikrobitti uutisoi aikaisemmin, että Huawein oma käyttöjärjestelmä saatetaan tuoda ensi vuonna myös tietokoneisiin.