Vihertävistä näytön reunuksista on aiemmin kirjoittanut Suomessa Suomimobiili ja maailmalla lukuisat eri lähteet. Nettilähteiden perusteella tapauksia on paljon, mutta tarkkoja määriä ei tiedetä.

Vika tulee esiin etenkin harmailla taustoilla silloin, kun näytön kirkkaus on matalalla. Huawei ei ole virallisesti ottanut asiaan kantaa, mutta Mikrobitin jälleenmyyjiltä saamien tietojen mukaan joitakin laitteita on Suomessa toimitettu huoltoon vihertävyyden vuoksi.

Huawei ei ole virallisesti myöntänyt minkään laajemman ongelman olemassaoloa. Näytöistä kysyttäessä Huawein Suomen-markkinointi- ja viestintäpäällikkö Elina Takala kehottaa minkä tahansa ongelmatilanteen kohdalla toimittamaan laitteen huoltoon.

”Jos mitä tahansa tulee puhelimen kanssa, niin voi ottaa yhteyttä Huawein Service Centeriin tai jälleenmyyjään, josta laite voidaan toimittaa viralliseen Huawein huoltoon”, Takala sanoo.

Kaksi eri valmistajaa

Nettiraporttien perusteella vihertävyyttä on havaittu nimenomaan LG:n oled-näyttöpaneelia käyttävissä malleissa, kun taas toisen valmistajan eli BOE:n paneeleissa ei ole vikaa. Paneelivalmistajaa on mahdoton tietää etukäteen puhelinta käynnistämättä. Huawei ei kuitenkaan ole vahvistanut tätäkään tietoa.

Mikrobitin testiin saamassa laitteessa oli BOE:n näyttöpaneeli eikä siinä havaittu vikaa. Mate 20 Pro arvioitiin ehkä vuoden parhaaksi Android-laitteeksi.

Takalan mukaan on tapauskohtaista, vaihdetaanko laite suoraan, vai tehdäänkö vain korjauksia. Kaikki tapaukset kuitenkin hoidetaan.

”Kenenkään ei tarvitse murehtia. Huawei toimii ihan Suomen kuluttajansuojalain mukaan.”

Huawei ei myönnä ongelman olemassaoloa

Koska Huawei pitää vihertäviä näyttöjä yksittäistapauksina, viallisen laitteen joutuvat käymään läpi virallisen huoltoprosessin, joka voi kestää pitkäänkin.

Toinen vaihtoehto olisi myöntää ongelman olemassaolo ja ohjeistaa jälleenmyyjiä vaihtamaan vialliset laitteet suoraan ilman aikaa vievää huoltokäyntiä.

Omien virheiden myöntäminen ei ole aina ollut helppoa muillekaan. Esimerkiksi Applella kesti yli vuoden myöntää, että yhtiö oli laskenut vanhempien iPhonejen suorituskykyä estääkseen puhelinten sammuilun akun kulumisen myötä.

Viime vuonna yhtiö kuitenkin myöntyi laskemaan akun vaihtamisen hintaa ja joissain tapauksissa vaihtoi akun jopa ilmaiseksi.

Onko sinulla viallinen Huawein laite? Kerro meille! Voit kertoa kommenteissa myös muista puhelinten ja valmistajien kanssa kohtaamistasi ongelmista.