Huawein valmistamien älypuhelimien omistajat yllättyivät, kun heidän laitteilleen ilmestyi GoPron Quik-sovellus. Sovellus asennettiin ilman ennakkovaroitusta tai käyttäjän lupaa, The Next Web kirjoittaa.

Luvattomia GoPro-asennuksia on havaittu ainakin Hollannissa, Espanjassa, Venäjällä, Italiassa sekä Ranskassa. Quik-sovellus on asennettu ilman käyttäjän suostumusta ainakin Mate 10 Pro-, Honor 9- sekä muutamaan muuhun älypuhelinmalliin.

Hollantilaisen Android Planet -sivuston mukaan Quik ilmestyi käyttäjien puhelimiin kuin tyhjästä viime viikolla, The Next Web huomauttaa. Huawein edustajan Android Planetille antaman lausunnon perusteella kyseessä on yhtiön sisäinen virhe, eikä sovelluksen olisi koskaan pitänyt ilmestyä käyttäjien laitteille.

Ongelman laajuudesta ei toistaiseksi ole varmaa tietoa, mutta sovelluksen voi The Next Webin mukaan poistaa manuaalisesti. Quikia poistettaessa käyttäjä saa ilmoituksen, jossa varoitetaan kyseessä olevan järjestelmän toimintaan liittyvä sovellus. Se voidaan siitä huolimatta poistaa turvallisesti.

Huawei ja GoPro ilmoittivat aiemmin tänä vuonna yhteistyöstä, jonka seurauksena Quik integroidaan osaksi Huawein omaa EMUI 5.1 OS -käyttöjärjestelmää.