Huawein toimitusjohtaja Ren Zhengfei on antanut haastattelun, jonka mukaan Huawei haluaa säilyttää hyvät välit Yhdysvaltoihin ja amerikkalaisiin yrityksiin. Zhengfein mukaan hänen yhtiönsä toi viime vuonna Yhdysvalloista Kiinaan 18,7 miljardin dollarin arvosta komponentteja, nousua edelliseen vuoteen oli peräti 7,7 miljardia.

Kiinalaisyhtiö pystyisi valmistamaan tuotteensa täysin ilman yhdysvaltalaisten yhtiöiden komponentteja, Abacusnews kertoo. Zhengfein mukaan tähän ei kuitenkaan ole tarvetta. Yhtiöllä on myös takataskussa oma HarmonyOS-käyttöjärjestelmä, mutta sen käyttöönoton suhteen yhtiö on erityisen varovainen.

”Androidilla ja Applen käyttöjärjestelmällä varustettuja laitteita on myyty valtavasti, ja kuluttajat ovat tottuneet niihin. Huawein olisi hyvin vaikea ohittaa niitä suosiossa. Pitkä aika siihen varmasti menisi – muttei kuitenkaan yli 300 vuotta”, Zhengfei vitsaili.

Toimitusjohtaja otti kantaa myös koronaviruksen mullistamaan maailmantilanteeseen. Hänen mukaansa muiden maiden ei kannata nyt pyrkiä palauttamaan teollisuutta kotinurkilleen, vaan jatkaa globalisaation tiellä. Tästä ei nykyisin hyödy pelkästään Kiina, sillä suuri osa alemman tason valmistuksesta on jo siirtynyt Vietnamiin tai Thaimaahan. Yhdysvalloissa puolestaan valmistetaan enemmän korkeaa osaamista vaativaa teknologiaa kuin Kiinassa.