Suomi saa Huawei P10 -uutuuspuhelimet myyntiin maalis-huhtikuussa. Ennakkomyynti alkaa jo tämän viikon perjantaina.

Huawei P10:ssä ja P10 Plussassa on kameravalmistaja Leican kanssa kehitetyt kamerat. Uudistetusta kaksoiskamerasta löytyy 12 Mp värikenno ja suurempi 20 Mp mustavalkokenno. Uusi 2x hybrid zoom -toiminto tuo lisää joustavuutta kuvaamiseen, harrastuneemmille on tarjolla kehittyneempi pro-tila, joka mahdollistaa kuvausarvojen manuaalisäädön ja kuvat raw-muodossa. Mukana videokuvaus 4K-tarkkuudella hidastusefektillä ja syväterävyyttä korostavallabokeh-efektillä.

P10:ssä on mukana 3200 mAh akku (P10 Plus 3750 mAh). SuperCharge-pikalatausteknologialla puhelin lataa varausta puolessa tunnissa koko päivän tarpeisiin. Matalavolttinen (4.5V/5A) pikalatausteknologia minimoi lämpenemistä lataustilanteessa.

Huawei P10:n suoritin on 8-ytiminen Kirin 960. Keskusmuistia on perusmallissa 4 gigatavua ja Plus-mallissa 6 gigatavua. P10:n Cat 12 -yhteystuki mahdollistaa 600 Mt/s latausnopeuden. Sisäänrakennettu neljän antennin järjestelmä tunnistaa parhaan signaalin ja valitsee nopeimman yhteyden automaattisesti.

Huawei P10-uutuudet sisältävät kaksi nanoSIM-korttipaikkaa. EMUI 5.1 mahdollistaa myös kaksoissovellustoiminnon, joten voit esimerkiksi käyttää kahta eri WhatsApp-tiliä samanaikaisesti. Toisen korttipaikan voi halutessaan käyttää myös tallennustilan laajentamiseen microSD-muistikortilla.

P10-mallit tukevat aiemmista laitteista tuttuja rystystoimintoja; rystysen koputus- ja piirtoeleillä voi esimerkiksi ottaa kuvakaappauksen, avata halutun sovelluksen tai jakaa näytön kahden sovelluksen välillä.

Huawei P10 saapuu kauppoihin 31.3.2017 ja P10 Plus huhtikuun lopulla. Molemmista malleista Suomessa myyntiin tulevat värit ovat musta, hopea, sininen ja kulta. P10:n suositushinnaksi ilmoitetaan 599 euroa ja P10 Plussan hinnaksi 799 euroa.