Trumpin hallitus on asettanut Huawein kauppasaartoon epäillen tämän vuotavan tietoja Kiinan hallitukselle. Kauppasaarron vuoksi yhdysvaltalaiset yritykset eivät saa tehdä Huawein kanssa kauppaa tahi yhteistyötä, mikä on johtanut muun muassa siihen, että uusissa Huawei-puhelimissa ei Android-käyttöjärjestelmää tai Googlen sovelluksia nähdä.

Kauppasaarrolle on kuitenkin poikkeuksensa. Android Authorityn mukaan USA on toistuvasti myöntänyt 45 päivän jatkoaikoja Huaweille, jotta tämä voi jatkaa toimintaansa tiettyjen yhdysvaltalaisten yritysten kanssa. Tällä tavalla Huawei on esimerkiksi voinut ylläpitää verkkoinfrastruktuuriaan USA:ssa ja ostaa Microsoftilta Windows-lisenssejä.

Reuters kertoo, että Huaweille on myönnetty jälleen yksi 45 päivän armonaika. Nyt yhtiöllä on toimintalupa ainakin toukokuun 15. päivään asti.

USA kuitenkin harkitsee tarkoin, pitäisikö sen lopettaa näiden armopalojen jakeleminen. Yhdysvaltain talousministeriö kyselee jopa kansalaisten näkemyksiä siitä, miten jatkoaikojen loppuminen vaikuttaisi heidän yhtiönsä tai organisaationsa toimintaan?

Android Authorityn mukaan ainakin maaseuduilla Huawein pystyttämät verkot rapistuisivat, mutta Yhdysvaltain telekomissio FCC harkitsee maksavansa itse niiden ylläpitämisestä tulevat laskut.