Amazonin verkkokaupan myynti on kasvanut kohisten koronapandemian aikana. Työntekijät yhtiön varastoissa ja lähetyskeskuksissa ovat ilmaisseet tyytymättömyytensä siihen, miten työturvallisuus on poikkeusoloissa otettu huomioon.

Myös viranomaiset ovat havainneet, että kaikki ei ole ihan niin kuin pitäisi, Business Insider kirjoittaa. Kalifornian työterveysvirasto on käsitellyt kaksi valitusta, joiden mukaan työntekijät eivät ole saaneet riittävää perehdytystä suojatoimiin.

Valituksissa sanotaan, että Amazon vaarantaa työntekijänsä, kun varastoissa ei noudateta turvaetäisyyksiä eikä työntekijöille kerrota tartuntatapauksista. Työtaakkaa ei ole kevennetty, jotta työntekijät voisivat huolehtia riittävästä käsihygieniasta, sanovat valittajat.

Näin on, totesivat viranomaiset, ja sakottivat Amazonia. Kummastakin tapauksesta määrättiin maksettavaksi 935 dollarin sakko, yhteensä siis 1870 taalaa eli noin 1600 euroa.

Amazon on kaksinkertaistanut liikevaihtonsa ja voittonsa koronapandemian aikana. Kesäkuussa päättyneellä vuosineljänneksellä voittoa kirjattiin ennätysmäiset 5,2 miljardia dollaria. Yhtiön toimitusjohtajan Jeff Bezosin omaisuuden arvo kasvoi tammi-kesäkuussa 35 miljardilla dollarilla ja on nyt noin 200 miljardia.

Näin ollen sakkojen maksaminen tuskin aiheuttaa ongelmia.