Koronakaranteeni se vaan jatkuu. Voisit kuitenkin käyttää aikasi myös huonommin kuin selailemalla painotuoreita atk-uutisia tai vaikka aloittamalla uuden rakennusprojektin, vai mitä? Hae omasi kaupasta tai postilaatikosta.

Uuden lehden voi tietenkin lukea myös diginä vaikka saman tien, poistumatta kotoa. Lue huhtikuun Mikrobitti tästä linkistä.

Retrobitti-osiossa on tarjolla Mikrobitti-lehtiä vuosilta 1984–1992. Retrobitteihin pääset tästä linkistä.

Uuden lehden ykköstestissä nähdään korttitietokoneet ja mikrokontrollerit. Testasimme joukon erilaisia laitteita, joilla tee-se-itse-henkilö voi toteuttaa monipuolisesti rakenteluprojekteja.

Pienikokoisten kehitysalustojen määrä on kasvanut huimasti. Moni uusi valmistaja on lähtenyt kilpailuun mukaan. Mukana olivat Asus Tinker Board S, Arduino Uno, Nvidia Jetson Nano Developer Kit, Pycom FiPy, Raspberry Pi 4 Model B ja Seeed Studio Azure Sphere MT3620. Lue juttu tästä linkistä.

Lehden kakkostestissä ovat suoratoistopalvelut. Elokuvien ja tv-sarjojen suoratoistossa Netflix tuli, näki ja voitti perinteisen median. Sittemmin kilpailijat ovat kirineet aivan kannoille. On makuasia, missä on parasta katsottavaa. Meitä kiinnostaa, mikä on teknisesti paras. Lue juttu.

Pitkässä ilmiöjutussa käsitellään ohjelmistojen lokalisointia. Lokalisointi tarkoittaa ohjelmiston muotoilua kohdemaan kulttuuriin. Käyttäjän kannalta lokalisoinnin tärkein ulottuvuus on kääntäminen. Miksi sovellusten suomen kieli näyttää välillä vieraalta kieleltä? Lue juttu.

Tiukkaa asiaa. Ykköstestissä nähdään uusi Raspberry Pi -korttitietokone sekä haastajat.

Ensimmäisessä opasjutussa esitellään virtuaaliflipperin rakentamista. Flipperit ovat isoja, kalliita ja vaikeasti huollettavia, ja yhteen peliin saattaa kyllästyä nopeasti. Siispä Bitin toimittaja päätti rakentaa virtuaaliflipperin, johon mahtuu satoja pelejä. Lue juttu.

Toisessa opasjutussa on todellinen korona-ajan tietopaketti. Tietoteknisten laitteiden hygieenisenä pitämisessä on tärkeää käyttää oikeita aineita ja tekniikoita. Väärät puhdistustavat eivät välttämättä tuhoa mikrobeja, mutta voivat vahingoittaa laitteita. Lue juttu.

Lyhyissä testeissä muun muassa Asuksen pc-pelaajan jättinäyttö, Radeon 5500 XT -näytönohjain, Qnap-nas-verkkotallennin, Samsung Galaxy S10 Lite sekä Galaxy A51. Lue testit.

Nämä kaikki siis mukana uudessa lehdessä – sekä paljon muuta. Tilaajat pääsevät lukemaan näköislehden heti osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/lehti. Lehden jutut löydät erillisinä verkkoartikkeleina samasta paikasta.

Tilaajien kannattaa huomata, että olemme tuoneet verkkoon myös retrolehtiä tähän mennessä vuosilta 1984-1992. Pääset lukemaan uusimmat vanhat retrolehdet osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/retrobitti.

Muista tutustua myös Mikrobitin uuteen keskustelualueeseen. Pyrimme löytämään vastauksia lukijoiden lähettämiin kysymyksiin, ja mielenkiintoisimmat saattavat löytää tiensä jopa lehteen.

P.S. Mistä haluaisit lukea jatkossa? Onko sinulla kehitysehdotuksia tai juttuvinkkejä? Lähetä meille palautetta foorumilla, palautelomakkeen avulla Mikrobitin sivuilla tai Facebookissa.