Huhtikuun Mikrobitti on ulkona! Hae omasi kaupasta tai postilaatikosta. Uuden lehden voi tietenkin lukea myös digiversiona vaikka heti Mikrobitin sivuilta tai sovelluksesta.

Lue Mikrobitti näköislehtenä tai yksittäisinä verkkojuttuina tästä linkistä. Mukana uusi peliosio!

Retrobitti-osiossa on tarjolla Mikrobitti-lehtiä vuosilta 1984–1993, uusimpana lehtenä marraskuu 1993.

Retrobitteihin pääset tästä linkistä.

Parhaat jutut, Mikrobitti 04/2023

Huhtikuun numeron isossa vertailussa uudet, nopeat wifi 6e -reitittimet. Uusimman sukupolven langattoman verkon reitittimet sisältävät tuen uudelle kuuden gigahertsin taajuusalueelle. Sen ansiosta radiotaajuuksien ruuhkat on mahdollista ohittaa.

LUE REITITTIMIEN VERTAILU:

Vertailussa mukana Asus RT-AXE7800, Linksys Hydra Pro 6E, Netgear RAXe500, TP-Link Archer AXE75 ja TP-Link Deco XE75. Verrokkina oli Zyxel DX3300-T0.

Toisessa vertailussa navigaattorit autoon. Puhelinsovellus korvaa erillisen autonavigaattorin helposti ja valinnanvaraa riittää. Maksuttomilla navigaattorisovelluksilla pärjää hyvin, mutta rahalla voi silti saada omiin tarpeisiin paremmin sopivan vaihtoehdon.

LUE NAVIGAATTOREIDEN VERTAILU:

Mukana Apple Kartat, Google Maps, Here WeGo, OsmAnd, Sygic GPS Navigation, TomTom GO Navigation ja Waze. Verrokkina A Better Route Planner.

Ilmiöjuttu paneutuu tietokantojen kehitykseen. Data on nykyajan öljyä, mutta ilman tietokantaa data ei ole mitään. Uudet tietokanta­tekniikat ovat moottori, joka pitää kehitystä vauhdissa. Mukana kattava katsaus tietokantojen historiaan.

ILMIÖ, TIETOKANNAT:

Opasjutussa kerrotaan, miten rakennetaan hiljainen pc. Oikeilla komponenteilla ja asetuksilla voi varmistaa, ettei edes tehokas pelikone metelöi häiritsevästi. Parhaimmillaan moderni pöytäkone voi olla täysin äänetön.

OPAS, HILJAINEN PC:

Huhtikuun Bitti

Softa-arviossa pilvipelialustat. On melkoinen lupaus sanoa, ettei pelaaminen jatkossa vaadi kallista rautaa, koska pelit suoratoistetaan verkosta. Bitin testien perusteella lupaus on vihdoin muuttunut todellisuudeksi.

VERTAILUSSA PILVIPELIALUSTAT:

Tuoreena osiona lehdessämme nähdään nyt ensimmäistä kertaa uusi pelipalsta. Esittelemme muun muassa Road to Vostokin, joka on entisen ammatti­sotilaan Antti Leinosen kunnian­himoinen peliprojekti. Hän kehittää odotettua selviytymis­peliä tällä hetkellä yksin.

PELIPALSTAN YKKÖSJUTTU:

Lisäksi mukana lyhyemmät testit ja kokeilut: Poco X5 Pro, Fedora 38 beta, PlayStation VR2, Epson EH-LS800W, Ubuntu 23.04 beta, Xiaomi 13 ja 13 Pro, Samsung Galaxy Book3 Pro sekä Samsung Galaxy Book3 Ultra.

**

Nämä kaikki siis mukana uudessa lehdessä – sekä paljon muuta! Tilaajat pääsevät lukemaan koko näköislehden heti osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/lehti. Lehden yksittäiset jutut löydät verkkoartikkeleina samasta paikasta.

Tilaajien kannattaa huomata, että olemme tuoneet verkkoon myös retrolehtiä tähän mennessä vuosilta 1984–1993. Pääset lukemaan uusimmat vanhat retrolehdet osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/retrobitti .

P.S. Mistä haluaisit lukea jatkossa? Onko sinulla kehitysehdotuksia tai juttuvinkkejä? Lähetä meille palautetta keskustelufoorumilla , palautelomakkeen avulla Mikrobitin sivuilla tai Facebookissa . Ota meidät seurantaan myös Instagramissa sekä TikTokissa!