Viime aikoina on huhuttu eteläkorealaisen LG:n jättävän älypuhelimien valmistuksen kokonaan. Yhtiö itse on kiistänyt väitteet ja osoittanut kehittävänsä uudenlaisia konsepteja, kuten CES 2021 -tilaisuudessa esitelty rullattava puhelin.

Nyt Koreasta kuuluu kuitenkin aiempia huhuja vahvistavia tietoja. Korea Herald on raportoinut yhtiön harkitsevan tosissaan tappiollisen puhelinbisneksen hylkäämistä. Viimeisen viiden vuoden aikana älypuhelimet ovat tuottaneet LG:lle viiden biljoonan wonin eli noin 3,75 miljardin euron tappiot.

Toimitusjohtaja Kwon Bong-seok on vihjannut työntekijöille, että älypuhelinbisnekseen on tulossa merkittävä muutos. Yhtiö harkitsee älypuhelinliiketoiminnan myymistä, tuotannon määrän leikkaamista tai lopettamista kokonaan. Tulevan päätöksen taustalla on alan kiristynyt kilpailu maailmanlaajuisesti.

Kwon lupaili tekevänsä merkittäviä peliliikkeitä puhelimien suhteen jo astuessaan toimitusjohtajan pallille tammikuussa 2020. Yhtiön maailmanlaajuinen markkinaosuus on noin kaksi prosenttia.