GeForce RTX 3060:n odotetaan tarjoavan erinomaista vastinetta rahalle, ainakin mitä tulee hinta/tehosuhteeseen. 3584 Cuda-ytimellä ja 12 gigatavulla huippunopeaa gddr6-muistia varustetun näytönohjaimen ohjevähittäishinta on 329 dollaria eli noin 270 euroa.

Näytönohjaimesta ei ole saatavilla Nvidian omaa Founder’s Edition -mallia, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että laitevalmistajat voivat kiskoa kortista mitä haluavat - tai ainakin mitä ihmiset ovat valmiita niistä maksamaan.

Coreteksin vuotamien vahvistamattomien tietojen mukaan GeForce RTX 3060:n omistajaksi pääsisi kuitenkin halvimmillaan 490 dollarin sijoituksella eli noin 403 euroa pulittamalla. Kalleimmillaan uutuusohjaimen hinta kapuaa Coreteksin mukaan jopa 515 dollariin eli noin 423 euroon.

Mikäli Coreteksin tiedot pitävät paikkansa, tarkoittaisi se sitä, että jopa halvin RTX 3060, Asusin TUF, olisi 49 prosenttia kalliimpi kuin näytönohjaimen ohjevähittäishinta. MSI:n Trio X -malli kustantaisi puolestaan jo 56,5 prosenttia yli suositushinnan.

Nvidialla toivotaan, että korttien saatavuus paranee rajoittamalla kovalla otteella RTX 3060:n Ethereum-virtuaalivaluutan louhintaominaisuuksia.