Yleensä Applen asioista erittäin hyvin perillä oleva analyytikko Ming-Chi Kuo on paljastanut tietojaan uuteen iPhoneen liittyen. Kuon mukaan Apple jättää laturin ja kuulokkeet pois iPhone 12 -mallin myyntipakkauksesta.

Uuden 20 watin laturin voi hankkia erikseen lisävarusteena, Gizmodo kertoo. Aiemmin julki tulleen kuvavuodon perusteella 20 watin laturissa on usb-c -liitäntä. Apple aikoo siirtyä valmistamaan vain 20 watin mallia ja hylkää täysin aiemmat viiden ja 18 watin laturit.

Laturin ohessa pois laatikosta jätetään myös EarPods-nimellä tunnetut langalliset kuulokkeet. Näillä peliliikkeillä Apple pyrkii saamaan aikaan kustannussäästöjä, sillä 5g-piirien lisääminen puhelimiin on nostanut niiden valmistushintoja aiempien vuosien malleihin verrattuna. Yhtiö aikoo Kuon mukaan pitää tällä tempulla iPhone 12 -mallin myyntihinnan samana kuin millä iPhone 11 tuotiin myyntiin.

Myös analyytikkoyhtiö Barclays on samoilla linjoilla. Sen mukaan puhelimen lisäksi laatikossa olisi ainoastaan kaapeli, jonka toisessa päässä on laturiin kuuluva usb-c-liitin ja toisessa päässä Applen oma Lightning puhelimeen kiinnitettäväksi.

Aiemmin Apple on tavannut julkistaa uudet mallinsa syyskuussa. Koronavirustilanteen myötä yhtiön aikataulut ovat kuitenkin pahasti myöhässä, jopa 4–6 viikkoa. Tilanteesta huolimatta Apple aikoo mitä ilmeisimmin pitää julkistustilaisuutensa perinteisenä ajankohtana.