Epic Games on turvautunut ainakin kahdesti yksityisetsivien apuun jäljittäessään Fortnite Battle Royale -verkkopelissä huijanneita, TorrentFreak kirjoittaa. Yksityisetsivät ovatkin onnistuneet toimeksiannoissaan, ja haaviin on jäänyt jo kaksi alaikäistä nettihuijaria.

Pelitalo Epic Gamesin julkaistua Fortnite Battle Royalen ilmaiseksi pelattavaksi myös pc-kansalle, mukaan kuvioihin ilmestyi tuhansittain huijareita. Osa heistä onnistuttiin sulkemaan ulos pelistä, mutta Epic halusi viedä asian myös oikeuteen tekijänoikeusrikoksena, TorrentFreak huomauttaa.

Useita tapauksia on sittemmin onnistuttu sovittelemaan tuntemattomin sopimusehdoin, mutta osaa vilpillä voittoa tavoittelevista pelaajista ei olekaan niin helppoa tavoittaa. Lopulta Epic päätyi turvautumaan yksityisetsivätoimisto Klatt Investigationsin apuun.

Klatt tarjosi vastinetta Epicin rahoille, sillä etsivien onnistui jäljittää eräs Battle Royale -huijareista. Kyseessä oli kuitenkin alaikäinen, joten kutsun oikeuteen sai myös epäillyn äiti. Kun Epicille selvisi kyseessä olevan alaikäinen vastaaja, yhtiö pyysi poistamaan oikeuden asiakirjoista hänen henkilöllisyyttään koskeneet tiedot.

Epicin palkkaamat yksityisetsivät ovat onnistuneet myös aiemmin. Tuolloin haaviin jäi niin ikään alaikäinen henkilö, jonka äiti kirjoitti oikeudelle kirjeen jälkikasvunsa puolustukseksi. Sen jälkeen tuli hiljaista. Koska Epic ei saanut haluamiaan vastauksia, vaati yhtiö jutussa yksipuolista tuomiota tekijänoikeusrikoksesta.