Applen jo kesällä paljastama tehotyöasema iMac Pro tulee myyntiin torstaina, yhtiö kertoo sivuillaan. Hintatietoja ei ole toistaiseksi päivitetty, mutta kesäisten tietojen perusteella lähtöhinta on noin 5000 dollaria eli verojen jälkeen eurohinta lienee vielä hieman enemmän.

Uusi iMac Pro on Applen vastaus huoliin siitä, että yhtiö olisi hylännyt runsaasti vääntöä ja ominaisuuksia kaipaavat tehokäyttäjät. Applen suhtautumisesta tehokäyttäjiin kuten ohjelmistokehittäjiin heräsi kysymyksiä sen jälkeen, kun moni pettyi tuoreimpiin MacBook Pro -kannettaviin.

Suorituskyvystä ei ole puutetta uudessa iMac Prossa. Laitteen 27-tuumainen näyttö toimii 5k-tarkkuudella (5120 x 2880), suorittimeksi voi valita 8-, 10- tai 18-ytimisen Xeon-mallin ja näytönohjain on AMD:n Radeon Pro Vega 56 8 tai 16 gigatavun muistilla. Keskusmuistia on 32–128 gigatavua ja tallennustilana on teratavun kokoinen ssd-levy.

Laite tukee useita näyttöjä myös 5k-tarkkuuksilla ja liitäntöjen puolesta tarjolla on esimerkiksi ammattilaisten arvostama Thunderbolt 3.

Uudesta iMac Prosta on julkaistu jo ensimmäiset käyttäjäarviot Applen valitsemien YouTube-tähtien toimesta.

Lähde: Tivi