Mikrobitti on testannut useita Intelin ja AMD:n huippusuorittimia.

Mikä suoritin on paras ostos juuri nyt?

Asetimme huippusuorittimien vertailussa vastakkain Intelin tuoreen valtavirran huippumallin, Core i9-10900K:n, sekä AMD:n suurin piirtein saman hintaisen Ryzen 9 3900X:n. Lisäksi mukana on i9-10900K:n suora edeltäjä, Core i9-9900K.

Lisäksi olemme vertailleet keskenään myös Intel i9-9900K- ja AMD Ryzen 9 -suorittimia. Uuden sukupolven Intel core i9- ja i5-suorittimista voit lukea lisää tästä testistä.

Suoritintehoa voi tuskin olla koskaan liikaa, ja huipputason prosessori voi olla houkutteleva ostos sekä pelaajan että raskasta laskentaa harrastavan hyötykäyttäjän kannalta.

Suuri ydinmäärä pääsee oikeuksiinsa erityisesti pitkäkestoista raskasta laskentaa vaativissa käyttötarkoituksissa, joissa käytetään sovelluksia jotka on suunniteltu alunperin monisäikeistä suoritusta tehokkaasti tukeviksi.

Tämän tyyppistä raskasta käyttöä ovat esimerkiksi videoeditointiin liittyvä videon pakkaaminen muodosta toiseen, suurien kuvamassojen käsittely, massiivisen ohjelmakoodin kääntäminen sekä 3d-suunnittelu ja -mallinnus.

Varsinkin viimeksi mainituissa tarkoituksissa sovellukset osaavat tyypillisesti hyödyntää myös gpu-kiihdytystä, eivätkä ole yksinomaan suoritintehon varassa.