Syyskuussa kerrottiin General Motorsin sähköisestä Hummer EV -superkatumaasturista. Sähkö-Hummerin yksi erikoisuus on ”rapu-moodi”, jonka avulla auto voi edetä ravun tavoin, ikään kuin olkapää edellä.

Rapu-moodissa auto pyörittää kaikkia neljää pyöräänsä samassa kulmassa 10 astetta ja liikkuu vinosti.

Nyt GMC on julkaissut maasturista rapukävelyineen Youtube-videot, joilla auto esittelee ominaisuuksiaan kapealla, kiemurtelevalla kivitiellä.

Ensimmäisellä lyhyemmällä videolla rapukävely nähdään nopeasti ylhäältä kuvattuna. Kun auto ottaa käyttöönsä rapu-moodin, se näyttää siltä kuin auto liukuisi viistosti jäällä.

Toisella videolla rapukävely näytetään tarkemmin. Sen lisäksi näytetään myös ”purkutila”, jota auto voi käyttää esimerkiksi ylittääkseen suuren kiven. Jousitusta voidaan purkutilassa nostaa noin 15 senttimetrillä, Mashable kirjoittaa.

Tuhannen hevosvoiman maasturi sisältää kolme sähkömoottoria, joiden avulla kiihtyvyys sataseen onnistuu kolmessa sekunnissa.

Veto tapahtuu etu-, taka- tai molemmilla akseleilla. Toimintamatka 50–200 kilowattitunnin akustolla on yhdellä latauksella parhaimmillaan 645 kilometriä.

Hummer EV:n ensimmäinen erä saapuu vuonna 2022. Ensimmäisen erän autot ovat kuitenkin jo loppuunmyyty.