Pohjois-Dakotassa käytössä olevan Care19-jäljityssovelluksen on havaittu lähettävän sijaintidataa ja käyttäjät yksilöiviä satunnaistunnisteita Foursquare-palveluun. Lisäksi dataa on lähetetty Googlelle sekä Bugfender-palvelulle, kirjoittaa Fast Company.

Koronasovelluksen yksityisyysongelmista raportoi älypuhelimien yksityisyyteen erikoistunut yhtiö, Jumbo Privacy.

Pohjois-Dakotassa käytetyn jäljityssovelluksen on kehittänyt yhtiö nimeltä ProudCrowd, jonka käsialaa on myös pohjoisdakotalaisille urheilufaneille suunnattu sosiaalisen median sovellus.

Koronasovelluksen yksityisyyskäytännöissä vakuutetaan, että kerätyt sijaintitiedot ovat yksityisiä ja että niitä säilytetään ainoastaan ProudCrowdin palvelimilla. Kolmansille osapuolille tiedot eivät lupausten mukaan päädy ilman käyttäjän omaa suostumusta.

Jumbo Privacyn mukaan yksityisyyttä koskevat lupaukset eivät pidä paikkaansa. Yhtiön mukaan koronasovellus jakaa dataa Foursquarelle, bugeja haravoivalle Bugfender-palvelulle ja Googlelle.

ProudCrowd on myöntänyt hyödyntävänsä Bugfenderin ja Foursquaren palveluita koronasovelluksessa. Yhtiö aikoo päivittää sekä sovellustaan ja yksityisyyskäytäntöjään, joissa tietojen jakamisesta kolmansille osapuolille ei alun perin ollut mainintaa.

ProudCrowdin mukaan satunnaisgeneroituja käyttäjätunnisteita ei enää jatkossa lähetetä Foursquarelle. Tunnisteiden jakamisen todetaan olleen vahinko.

Yksityisyyshuolien lisäksi koronasovellusten yhteydessä on puhuttu paljon siitä, miten ihmiset saadaan käyttämään isolla rahalla kehitettyjä palveluita.