OnePlus vahvistaa, että noin 40 000 yhtiön asiakkaan luottokorttitiedot saattavat tällä hetkellä olla rikollisten hallussa.

OnePlussan mukaan eräs sen järjestelmistä onnistuttiin korkkaamaan, minkä seurauksena rikolliset onnistuivat ujuttamaan palvelimelle haittakoodia.

Vaaralle altistuneiden käyttäjien määrä on noin 40 000, sillä luottokorttitietoja nuuskinut haittakoodi toimi OnePlussan mukaan vain ajoittain. Luottokorttitiedot lähetettiin rikollisille suoraan käyttäjän selaimen kautta, Neowin kirjoittaa.

OnePlus vahvistaa, että haittakoodi on nyt poistettu ja palvelin asetettu karanteeniin. Tietosi saattavat olla tällä hetkellä rikollisten hallussa, mikäli syötit luottokorttitietosi OnePlus.net -sivustolle vuoden 2017 marraskuun puolivälin ja vuoden 2018 tammikuun 11. päivän välillä. Rikollisten hallussa saattaa olla luottokortin numero, vanhenemispäivät sekä turvakoodi.

Turvassa ovat OnePlussan mukaan käyttäjät, jotka ovat maksaneet sivuston kautta luottokortilla aiemmin tallennettuja tietoja käyttäen. Lisäksi uhka ei koske käyttäjiä, jotka ovat maksaneet ostoksensa Credit Card via PayPal- tai pelkkää PayPal-ominaisuutta käyttäen. OnePlus kertoo olleensa yhteydessä sähköpostitse niihin käyttäjiin, joiden tiedot saattavat olla rikollisten hallussa.

OnePlus on keskeyttänyt toistaiseksi mahdollisuuden maksaa luottokortilla. PayPalin kautta maksaminen onnistuu edelleen. OnePlus myös kehottaa seuraamaan oman luottokortin tapahtumia epäilyttävien varainsiirtojen varalta.