Kun tietokone tulee käyttäjän mielestä elinkaarensa päähän, siitä pitää hankkiutua eroon tavalla tai toisella. Yksi tapa päästä laitteesta eroon on myydä se jollekin sellaiselle, jolle siitä on vielä iloa. Etenkin tällöin on muistettava yksi tärkeä asia: koneen perusteellinen tyhjennys.

Muun muassa Helsingin Sanomat kirjoittaa, että Saksassa joku oli kämmännyt tässä asiassa pahan kerran. Erityisen raskaaksi virheen tekee sen, että huutokaupasta uudelle omistajalle päätynyt kannettava tietokone oli ollut sotilaskäytössä, ja sen uumeniin oli jäänyt tärkeää tietoa.

Kone päätyi huutokaupassa kahdelle tietoturvatutkijalle, jotka löysivät sen kiintolevyltä täydelliset käyttöohjeet Saksan käyttämälle ohjusjärjestelmälle. HS:n mukaan Suomessa on käytössä samantyyppinen ilmatorjuntajärjestelmä, josta täällä käytetään nimeä Ilmatorjuntaohjus 2005 eli Ito 05.

Tutkijoiden käsiin saksalaisen Roda Computerin valmistama kone päätyi eBaysta 90 eurolla. Kyse on kovaa käsittelyä kestäväksi rakennetusta koneesta. 2000-luvun alussa valmistetun Pentium-koneen käyttöjärjestelmänä oli Windows 2000. Koneen vierastilaan pääsi ”käyttäjäystävällisellä” salasanalla Guest.

Saksassa asiasta on kirjoittanut Der Spiegel.