AP News kertoo, että USA:n liikenneturvallisuuden virasto TSA on kieltänyt some-alusta TikTokin käyttämisen.

Syynä on USA:n varovaisuus Kiinan hallituksen urkintahalujen suhteen. Turvallisuusekspertit ovat huolissaan TikTokin tavasta kerätä ja käsitellä muun muassa käyttäjädataa, henkilökohtaista informaatiota sekä sijaintitietoja, jotka se joutuu luovuttamaan Kiinan hallitukselle heti, kun tämä näin vain vaatii.

Yhdysvaltain kotimaan turvallisuudesta vastaavan DHS:n käytäntö on, että TikTokia ei saa asentaa DHS:n laitteisiin. Juuri tähän senaattori Chuck Schumer viittasi kysyessään TSA:lta, miksi sen työntekijät käyttävät TikTokia töissä, vaikka TSA on valtiollinen organisaatio ja sen pitäisi siten olla näissä asioissa äärimmäisen varovainen.

”Ottaen huomioon laajasti uutisoidut uhat, jo voimassa olevat kiellot sekä aiemmat huolet TikTokin suhteen, liittovaltio ei voi jatkossa sallia TSA:n käyttävän sovellusta”, Schumer kommentoi.

TSA toteaa sunnuntaina julkaisemassaan lausunnossa, että pieni määrä TSA:n työntekijöitä on aiemmin käyttänyt TikTokia henkilökohtaisilla laitteillaan luodakseen videoita TSA:n käytettäväksi sosiaalisessa mediassa, mutta tämä tapa on nyt lopetettu.