IFL Science kertoo, kuinka Roberto Escobar on ryhtynyt luksusälypuhelinten kauppiaaksi. Hän on lanseerannut oman Escobar-puhelinmallistonsa.

”Minun tavoitteeni on tulla ylijäämäelektroniikan keisariksi tänä vuonna. Kaikilla noilla tehtailla on yksinkertaisesti ihan liikaa teknologiaa lojumassa nurkissa, sillä kukaan Kiinassa ei osta mitään kakkosketjun tehtailta. Me leikkaamme hintoja ja annamme asiakkaille suoria alennuksia Escobar-brändin tuotteisiin”, Escobar uhoaa.

Tuotanto- ja jälleenmyyjäketjun oikaisutoimien ansiosta Escobarin Samsung Galaxy Foldin tappaja Escobar Fold 2 maksaa vain 550 dollaria siinä missä Samsungin luuri maksaa moninkertaisesti.

Oman puhelimensa paremmuutta alleviivatakseen Escobar julkaisi RIP Samsung -videon, jossa bikinipukuiset naiset moukaroivat Samsungin luureja tuusan nuuskaksi.

Kuinka ollakaan, puhelimessa on säästetty muussakin kuin tuotantokuluissa. Tubettaja Marques Brownlee testasi Escobar Fold 2:n nähdäkseen miten se voi olla niin halpa.

Kävi ilmi, että kyseessä on melkoinen sumutus.

Ensin puhelinta ei kuulunut lainkaan, vaan Escobarin yhtiö vain piti rahat. Kun Brownlee valitti asiasta toistuvasti, kännykkä saapui kuin saapuikin testattavaksi.

Hetken testattuaan Brownlee huomasi, että Escobar Fold 2 on todellisuudessa merkittävästi kalliimpi Samsung Galaxy Fold, joka on vain kääritty kultaiseen tinapaperiin.

Brownlee arvelee, että hän sai ostoksensa vain, koska hän on tubettaja.

”Teoriani on, että käydessään tilauslistaa läpi he etsivät sieltä tubettajia, tekniikka-alalla työskenteleviä ihmisiä sekä muita henkilöitä, joiden he uskovat hehkuttavan saamaansa puhelinta. Heille lähetetään puhelin, eikä muille yksinkertaisesti lähetetä mitään”, Brownlee pohtii.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Escobar myy jotain vallan muuta. Puhelinmalliston ensimmäinen julkaisu, Escobar Fold 1, oli todellisuudessa vain uudelleenbrändätty kiinalaiskänny Royole FlexPai, jota pidettiin laajalti hirvittävänä floppina.

Ei sillä, tuskinpa kukaan haluaa asiasta valittaa ihmiselle, joka yhtiönsä henkilöesittelyssä kertoo olevansa Medellinin kartellin kirjanpitäjä ja ammattitappajien koordinoija.