Douppikauppa-nimisestä sivusta tunnettu Lasse Kärkkäinen kirjoittaa Uuden Suomen blogipalvelussa urastaan Tor-verkossa toimivana huumekauppiaana. Kokeilusta alkanut puuha kasvoi melkoisiin mittoihin, ja tuomio oli sen mukainen käryn käytyä.

”Perustin Tor-verkossa toimineen Douppikaupan vuonna 2014 kokeillakseni taitojani huumekaupassa. Taustani on it-alalla ja salattu Tor-verkko kiinnosti teknologisessa mielessä”, Kärkkäinen kirjoittaa.

Rahaa alkoi tulla sisään melkoisella vauhdilla, kun kokeilu kasvoi. Mies sanoo ehtineensä myydä huumeita reilulla miljoonalla eurolla ennen kuin lopetti vuoden 2015 aikana. Käry kävi seuraavana vuonna. Rahoja hän ei puheidensa mukaan edes tarvinnut.

”Kiinni jäädessäni oli voittoa kertynyt noin 650 000 €, minkä säilytin bitcoineina, kun rahalle ei ollut muutakaan käyttöä. Tienasin hyvin päivätöissäni teknologiajohtajana ja elin kohtuudessa. Pidätyksen myötä bitcoinit päätyivät Tullille”, Kärkkäinen kertoo.

Koska voitot olivat kiinni bitcoineissa, niiden arvo Tullin hallussa kasvoi rajusti kryptovaluutan kurssikäyrän kavutessa kohti kattoa. Kärkkäinen on nyt tyytymätön tapaan, jonka perusteella hänen maksettavakseen määrätty rikoshyöty on laskettu, bitcoinin arvonnousu kun olisi hyvin kuitannut tuon laskun.

Blogikirjoituksensa hän on otsikoinut ”Tein valtiolle miljoonia euroja, eikä sekään riittänyt”.

Käräjäoikeus antoi Kärkkäiselle syyttäjän vaatimuksen mukaisen 11 vuoden ja 6 kuukauden vankeustuomion ja määräsi lisäksi puolen miljoonan euron korvaukset rikoshyödystä. Hovioikeudessa tuomiosta putosi pois yksi vuosi. Korkein oikeus ei ottanut tapausta käsiteltäväkseen, joten tuomio on lainvoimainen.

Kärkkäinen kirjoittaa blogissa, ettei halunnut tulla asian kanssa esiin kesken oikeusprosessin. Nyt hän kuitenkin tuo julki oman versionsa etenkin oikeudenkäynneistä. Motiivina näyttää olevan se, että Kärkkäinen pyytää lukijoita tekemään puolestaan armonanomuksia.

Lähde: Tivi. Lue blogikirjoitus Uuden Suomen sivulta .