Sivujuonena tuoreessa jaksossa kulkee Alex Dunphyn (Ariel Winter) tutkimusmatka Etelämantereelle. Seuranaan hänellä on Miska Kajanuksen esittämä suomalaistutkija ”Yngvar”. Kajanus kertoi tarkemmin roolistaan Kauppalehdelle.

Muun suvun yhteydenpito napa-alueella hoitui sarjan nimeä mukaillen modernisti – tai jopa futuristisesti. Yhteyttä nimittäin pidetään Facebookin Portal-videopuhelimilla. Niistä käytössä on malleja, joita kaupasta ei vielä saa.

Jaksossa Phil ja Claire Dunphyn (Ty Burrell ja Julie Bowen) kotona käytetään kahdeksantuumaista Portal-versiota. Etelänavan tutkimuslaitoksen television päällä on puolestaan Portal-kamera, jonka avulla koko televisio muuttuu videopuhelimeksi. Todellisen maailman puolella äskettäin julkistetut uutuudet ovat vasta ennakkotilattavissa.

Etelänavalle otetaan videopuhelinyhteyksiä myös älypuhelinta käyttämällä, joten Facebookin teknologia nousee jaksossa todella näkyvälle paikalle.

Railakas tuotesijoittelu ei ole jäänyt sarjan faneilta huomioimatta. Asiasta on esitetty somessa hyvin kipakkaakin kritiikkiä, jaksoa pidettiin jopa venytettynä Portal-mainoksena. Tuotesijoittelu ei ole kiellettyä, mutta asiaa suitsivia lakeja on yritetty saada voimaan useissa Yhdysvaltojen osavaltioissa.